KesoCoconut.blogg.se

Supersnabbt Bananbröd

Publicerad 2014-04-26 21:47:46 i Bread, Breakfast, Tips,

 
Det här är något som jag har sett på bloggen Foodporn för ett tag sedan, det är ett bananbröd man gör av havregryn, banan och äggvita och tillagar i micron. Det går supersnabbt och gott blir det också, särkillt med jordnötsmör på... och variationsmöjligheterna är oändliga! man kan lägga i lite frön för lite extra crunchighet, lite kakao eller kanel för smak eller kanske rentav i ha i lite jordnötsmör i smeten innan man slänger in den i micron! Här är grundreceptet iallafall...
1 banan, mosad
1 dl havregryn
2 msk äggvita (motsvarar typ 1 äggvita)
valfri smaksättning
 
bara att blanda till en smet och platta ut 3-4 bröd på en tallrik, kör sedan in i mircon i ca 2 minuter, ta ut och vänd på bröden så de hamnar uppochner, kör in ytterligare 2 minuter och låt dem sedan svalna innan du brer något på dem.
jag åt mina med ägg och ost, och en smoothie på kvarg, jordgubbar, hallon, macapulver och vatten till.
 

Overnightoats med smak av lingon, mandel och kokos

Publicerad 2014-04-25 10:46:00 i Breakfast, Oatmeal, Vegeterian/ Vegan,

 
Här är ytterligare en variant på kall gröt, fast denna är inte gjord på yoghurt utan på mandelmjölk. Själva gröten är både glutenfri, mjölkfri och vegansk, men jag åt dock en proteinfralla med ägg till så frukosten blev varken vegansk eller mjölkfri, vilket inte gör mig något eftersom jag inte är så överkänslig mot någon utav dessa näringsämnen.
Iallafall, här är receptet:
 
Overnightoats med lingon, mandel och kokosmak:
1 dl havregryn
1,5 dl mandelmjölk
1 msk chiafrön eller linfrön
1 msk kokosflingor
1 dl lingon, tinade
1 banan
 
mosa ihop lingonen och bananen och häll i en burk eller liknande med lock. häll sedan ner resternade indregienser i burken och rör om tills allt är blandat. ställ sedan i kylen över natten för att svälla och gosa till sig ordentligt!
jag toppade med lite sparad banan, JORDNÖTSMÖR, och lite mer lingon och åt somsagt en fralla med ägg till!

Proteinrika Hasselnötsfrallor med morotsmak

Publicerad 2014-04-24 10:06:00 i Bread, Breakfast,

De här frallorna är en av de godaste jag någonsin ätit! Orginalreceptet har jag gjort förut (finns HÄR), men den här gången bytte jag ut madelmjölet mot hasselnötsmjöl och la till en morot. Det blev riktigt gott måste jag säga!
Frallorna är väldigt proteinrika och innehåller mycker nyttiga fetter från hasselnötter, de passar alldeles utmärkt med ost eller ägg på!
Detta är alltså inte mitt recept, utan jag har bara redigerat det lite (länken finns lite längre upp i texten)
 
Hasselnötfrallor med morot:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1,5 dl proteinpulver (gärna naturellt, men vanilj fungerar säkert också!)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 dl kvarg
  • 1 morot, finriven
  • 0,5 dl vatten
blanda alla torra indregienser (inte moroten) i en bunke och alla de våta (utom vattnet) i en annan. pressa ut saften ur den rivna moroten i ett dl-mått och fyll på med vatten tills du har 0,5 dl vätska, häll sedan vätskan och moroten i kvargblandningen och vänd ner i mjölblandningen. låt svälla i typ 5 minuter. sätt ugnen på 175 grader och forma 8 st bollar med våta händer på ett bakplåtspapper och garnera med lite frön. sätt sedan in plåten i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills de har fått färg. Låt de svalna innan du äter dem om du klarar det (det är svårt, jag vet).

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela