KesoCoconut.blogg.se

Perfekta Fredagsfrukosten...

Publicerad 2014-01-31 10:34:25 i Breakfast, Oatmeal,

 
På fredagar vill man ju gärna ha lite sovmorgon, och då passar davosgröt perfekt eftersom den går att förbereda.
jag gjorde med smaken Hallon och kokos men man kan lika gärna ersätta det med något annat.
Till davosgröten åt jag Kvargbröd (<---klick) med färskost, ägg och kaviar/ost-tub.
 
Davosgröt:
1 dl Havregryn
2 msk kokosflingor
1 dl hallon
1 banan
1.5 dl yoghurt,kvarg, keso eller en blandning av dem.
ev 1 tsk chiafrön
 
tina hallonen och mosa ihop med kokos och banan.
blanda sedan alla indrigienser i en skål och ställ i kylen över natten. toppa med vad du vill! jag toppade med PB2, chachewnötter,cacaonibs, mer hallon och mer kokosflingor.
Testa även att koka gröten innan du blandar i allt, då får man "mer" gröt eftersom det även är vatten i då.
Jag föredrar nog att inte koka dem först eftersom jag vill ha den lite sträva smaken som blir då.

Mandelsmör

Publicerad 2014-01-29 20:06:00 i Breakfast, Pålägg, Toppings,

Som ni kanske har märkt älskar jag jordnötsmör, eller alla typer av nötsmör överhuvudtaget. så idag bestämmde jag mig för att göra eget mandelsmör, vilket är jävligt dyrt att köpa färdigt. Jag smaksatte med lite kakonibs men det är självklart inget man behöver göra.
 
Mandelsmör:
2 dl mandlar
salt
ev lite olja typ kokosolja
ev kakaonibs
 
Rosta mandlarna i en stekpanna under omrörning till de luktar rostat och fått lite färg.
mixa dem sedan i en stark mixer tillsammans med lite salt tills det blir ett smör. Man måste ha tålamod för det brukar ta lite tid och ibland måste man skaka mixern för att det ska lossna från sidorna.Rör ner lite olja om du vill ha ett lite rinnigare nötsmör. Ha sedan ner cacaonibs om du vill ha det. Vill man som jag ha lite tuggmotstånd (crunch) så hackar man typ 0.5 dl mandlar till och rör/mixar snabbt ner det i smöret.
 
Ät på bröd, gröt, yoghurt, keso/kvarg, pannkakor ja ALLT!

Kokos och Vaniljgranola

Publicerad 2014-01-28 21:50:39 i Breakfast, Toppings,

Idag gjorde jag även Emmas (<--klick) supergoda granola.
Den smakade värkligen kokos och vanilj vilket var lite överraskande tyckte jag, och den är desutom sötad med helt naturliga indrigienser: Dadlar!!!
 

Ingredienser:

  • 1 paket havrekärnor
  • 20 dadlar
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl äggvita

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg dadlarna i blöt och mixa sedan till en puré. Blanda ihop havrekärnor, kokosflingor, solroskärnor, pumpakärnor och vaniljpulver. Blanda sedan ihop med äggvita och dadelpurén. Klicka ut smeten på en plåt och kör in i ugnen i runt 20 minuter. Ta ut var femte minut och rör runt. Låt svalna på plåten och förvara sedan i en tät burk.

(Saxat från hennes blogg, Hon har jättemånga goda recept så kolla runt på hennes sida och känn hur det kliar i fingrarna!!!)

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela