KesoCoconut.blogg.se

Fruset Proteinfluff, bästa glassen!

Publicerad 2014-07-21 12:47:00 i Candy, Snack,

 
Den här glassen gör jag väldigt ofta. Man ser ju folk göra proteinfluff väldigt ofta på instagram, men sällan någon som sedan gör glass av det. Personligen tycker jag det blir mycket godare om man fryser den eftersom jag kan må lite illa av just konsistensen på fluffet ofryset.
 
Gör så här!
100 g FRUSNA bär/frukt
ca 30 g Whey Proteinpulver
1-2 msk yoghurt/kvarg/tjock yoghurt
 
mixa först bären i en mixer till smulor, tillsätt sedan proteinpulvret och 1 msk av yoghurten och mixa till en väldigt tjock smet (tillsätt mer yoghurt om det blir för torrt. 
häll sedan smeten i en bunke och vispa med elvisp tills du kan hålla bunken upp och ner utan att fluffet far ut.
bre sedan ut i en matlåda och frys i en timma. sedan är det bara att ta fram glasskopan och skopa stora glasskulor! jag brukar även toppa med massa nötter och flingor osv!

Vegansk smältbar Sojaost

Publicerad 2014-07-19 19:33:00 i Breakfast, Smoothie, Vegeterian/ Vegan,

 
Ja, jag vet. Jag är ingen superfotograf! Jag tar bilder när sakerna är framme och försöker snygga till runtom, men ibland kan man skymta både tallrikar och kvargbyttor. Nog om det!
Jag har blivit allt mer intresserad av vegansk matlagning (som ni kanske har märkt), och jag har velat göra en vegansk ost superlänge. och nu blev det äntligen av! dock hade jag ingen näringsjäst vilket ger osten en "ostig" smak, men den blev ganska god ändå!
 
Såhär gjorde jag!
3,5 dl sojamjölk
4 tsk agar agar pulver (eller 2 msk agar agar flingor)
0,5 tsk gurkmeja
 
Koka ovanstående tills det tjocknar på låg värme under omrörning, kanske 10-25 min.
1/2 Näringjäst (Bjäst) (jag hade inte denna men har man så blir osten nog mycket godare!)
1/2 dl hasselnötsmjöl (eller annat mjöl)
2 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
1 tsk äppeljuice
1 tsk limejuice
1 krm vitlökskrydda
0,5 dl kokosolja
2 msk vatten
 
rör undertiden ihop ovanstående i en bunke och rör sedan ner i kastrullen när den har tjocknat. häll snabbt ner smeten i en bakplåtspapperklädd form och ställ i kylen tills den stelnat (ett par timmar). klart! 
(Orginalrecept från Idas blogg)
 
Idag åt jag osten på två halvor av en Bovetefralla som jag hade i frysen, tillsammans med två till havlor med färskost och ägg, en supergod smootie gjord på kvarg, mjölk, färska hallon, rå kakao och banan.
 

Kokosgröt med Blåbärsfluff

Publicerad 2014-07-13 20:34:12 i Breakfast, Oatmeal,

 
Jag tror jag skippar engelskan nu ett tag, det tar alldeles för långt tid för mig att skriva på engelska och fel blir det, hela tiden!
idag gjorde jag iallafall en riktig lyxfrukost! Men det blev nästan att jag åt fluff med gröt och inte tvärt om, så mycket fluff blev det! inte mig imot dock, det var ju så gott!
 
Så här gjorde jag:
Gröt:
1 dl havregryn
1 dl riven zucchini (?)
1 tsk linfrön
1 msk kokosmjöl
2 dl vatten
1/2 mosad banan
salt
Koka ihop till en gröt
 
Fluff:
1 (2 msk) äggvita
1 dl kvarg
1 dl blåbär
1/2 mosad banan
Vispa äggvitan hårt i en skål och blanda de resterande i en annan. vänd sedan ner blåbärsröran i ägvitan försiktigt. toppa hela kalaset med jordnötsmörsås! (1 msk jordnötsmör + 1-1,5 msk vatten)
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela