KesoCoconut.blogg.se

Fluffig morotskakagröt

Publicerad 2014-03-31 20:57:53 i Breakfast, Oatmeal,

 
 
Det här har jag sett många göra på instagram, dock gör de flesta på zuccini. Det man gör är att vispa en äggvita fluffig och vända i den i gröten när gröten är färdig. Den blir underbart fluffig och varje tugga är en ren njutning! smakar inte alls äggvita för er som undrar. Jag gjorde gröten med morot, banan och kanel och toppade med jordnötsmör, men man kan göra hur man vill.
Såhär gjorde jag iallfall:
1 dl havregryn
2 dl vatten
0.5 banan, mosad
1 morot, riven
massor av kanel
salt
 
1 äggvita
0.5 banan
1 msk nötsmör och 1 msk vatten (blanda ihop i en liten skål och kör in i micron i 20 sec så blir det enklare att blanda)
 
Blanda allt i en kastrull och koka ihop till en gröt. Vispa sedan 1 äggvita fluffig och rör ner i gröten. lägg upp på en tallrik och toppa med 0.5 banan och jordnötsmörsås.
Jag serverade även med en mandelfralla med ägg (receptet på dessa hittar ni HÄR)
 
 
 

Kokoschiapudding

Publicerad 2014-03-31 09:30:00 i Breakfast, Oatmeal,

 
Som en liten variation från den vanliga gröten gjorde jag Chiapudding till frukost häromdagen. Chiapudding har en liten speciell konsistens så gillar man inte slaimiga saker kanske detta inte är någon höjdare, men jag tyckte det var gott!
till puddingen serverade jag två blåbärsmuffins ( recept finns på Christinamodighs Instagram), keso, hallon, päron kiwi och kokosflingor.
 
Gör puddingen såhär:
2 msk chiafrön
1,5 msk phsylliumfrön
2 dl Coconut dream risdryck (finns bland soja och mandelmjölken)
 
Blanda allting i en tallrik och låt stå över natten, ät på morgonen!

Sesammjölk

Publicerad 2014-03-30 19:23:30 i Tips,

 
Istället för den vanliga köpta mandelmjölken gjorde jag en egen mjölk på sesamfrön, rik på både nyttiga fetter och mineraler!
Tycker man om sesamfrön så är detta riktigt gott!
Gör så här:
1 dl sesamfrön
1 dl kokande vatten
4 dl vatten
lite salt
 
börja med att mixa sesamfröna till ett mjöl, häll sedan i det kokande vattnet i mixern och mixa en liten stund. häll i resten av vattnet och saltet medans mixern är igång. När allt är blandat är det bara att köra mjölken genom en silduk eller liknande. Pulpan som blir kvar i silduken kan man ha i vegetariska biffar eller dyl. Mjölken håller i 3-4 dagar i kylen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela