KesoCoconut.blogg.se

Banangranola med kokos

Publicerad 2014-03-17 21:48:20 i Breakfast,

Igår var det slut på granola (igen) så det blev att göra en ny! den här gången med banan och kokos (en perfekt kombenation btw). den blev sådär perfekt knaprig och crunchig precis som pauluns granola brukar vara, supergott! jag körde på samma grundrecept som på de andra granolorna men med en annan smaksättning ( varför ändra ett fungerande koncept liksom? ;).
 
Banangranola:
2 dl havrekärnor
2 dl havregryn
2 dl puffar (jag körde på quinoapuffar)
1 dl frön
1 dl hackade nötter
2 dl kokosflingor
3 msk fiberhusk eller linfrön
 
0,5 dl äggvita
2 stora gärna övermogna bananer (smakar mest då)
 
Blanda alla torra indrigienser i en skål och mixa ihop de övriga i en mixer. vänd sedan ner de våta i de torra och bre ut på en bakplåtspapperklädd plåt och kör in på 175 grader. ta ut var femte minut och rör om med en stekspade så det inte bränns. för mig tog det en timma innan de blev crunchiga men tiden kan variera från ugn till ugn. var inte stressad, du vill inte ha en mjuk granola så gör lite andra saker så länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela