KesoCoconut.blogg.se

Rawbollar med Kokostäcke

Publicerad 2014-03-08 20:31:09 i Candy, Snack,

 
Idag var det dags för ett litet experiment som jag har tänkt på ända sedan jag gjorde kokoskrisp första gången. Kan man använda kokosmör istället för chocklad när man vill göra "chokladdoppade" saker? Japp det kan man, men det är lite svårare än med chocklad. Man måste nämligen "tvinga" kokosen att fästa på bollarna. ni förstår vad jag menar om ni testar, det borde ni...
 
Kokosrawbollar:
10 dadlar (torkade som är blötlagda i minst 2 timmar eller färska)
2 aprikoser (även dessa blötlagda om torkade)
1 dl hasselnötter
2 msk chokolade chai risprotein (Kan ersättas med lika mycket kakao)
saften av 1 riven morot (finriv den och pressa ut saften)
 
0,5 påse riven kokos (ca 100 g)
1 sked kokosolja
 
Blötlägg dadlarna och aprikoserna om de är torkade. mixa hasselnötterna så de blir finfördelade, men det får gärna vara lite större bitar i också. mixa sedan ihop med resten av indregienserna utom kokosflingorna och oljan.
i en annan mixer häller du i kokosflingorna och mixar till det blir ett smör, sedan tillsätter du kokosoljan.
Rulla små bollar av dadelsmeten och "smörj" in dem med kokosmöret (jag la över en klick kokosmör på en boll och lixom rullade de som köttbullar för att kokosmöret skulle fördela sig runt). lägg dem sedan på en bakplåtspapperklädd skärbräda eller något annat platt och kör in i frysen tills det stelnar. sedan är det bara att äta!

Kommentarer

Postat av: Viccys Biffblogg!

Publicerad 2014-03-10 19:46:58

Smart! Ska göra en variant på dessa :D

Svar: Berätta gärna hur du gör! :D
kesococonut.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela