KesoCoconut.blogg.se

Äppelpajsgranola

Publicerad 2014-04-07 11:18:00 i Granola/Musli,

 
Dags igen för en ny granola! Eftersom jag precis har öppnat en burk med osockrad äppelmos passade jag på att göra en granola med äppel, kanel och vaniljsmak.
Det luktade nybakad äppelpaj i hela huset när den stod i ugnen! Jag utgick som vanligt ifrån mitt vanliga recept men modifierade smakerna, så ni kommer antagligen att känna igen indregienserna.
 
Äppelpajsgranola:
grynblandning:
2 dl havregryn
2 dl rågflingor
1 dl vetegroddar (eller mer havregryn)
2 dl puffar (jag körde på dinkel)
2 dl hackade hasselnötter
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
 
smet:
2 dl äppelmos
0,5 dl äggvita
1,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
 
blanda grynblandningen i en bunke och mixa indregienserna till smeten i en annan. vänd sedan ihop och kör in i ugnen på 175 c i ca 30-40 minuter eller tills den fått färg. ta ut var 5 minut och vänd runt med en stekspade så inget bränns.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela