KesoCoconut.blogg.se

Bovetecrunch med chockladsmak

Publicerad 2014-04-17 22:38:21 i Granola/Musli,

 
Dags för ny granola igen! Denna gången ville jag göra med en annan bas än den jag brukar använda. Så varför inte testa att använda bovete istället för havregryn? Det tar lite längre tid att göra denna eftersom man måste blötlägga bovetet minst 6 timmar innan man ska göra den (förslagsvis över natten), men annars är det ganska simpelt. Även denna blir supercrunchig, men det bildas inga klumpar som det gör med de vanliga jag brukar göra. Granolan är helt vegansk, glutenfri och mjölkfri (passar de flesta alltså).
 
Gör så här
250 g helt bovete
1 dl puffar (jag använda quinoapuffar)
2 dl kokosflingor
1 dl hasselnötter
2 dl frön
0,5 dl linfrön
 
3 msk kakao
1 msk agevesirap (eller honung)
1 msk kokosolja, smält
 
lägg bovetet i blöt minst 6 timmar innan du ska göra granolan, Skölj den noga med varmt vatten!!
blanda sedan i alla torra indregienser (utom kakaon) i bunken med bovetet. blanda sedan kakaon, ageven och oljan i en skål och häll över boveteblandningen. fördela ut på en plåt och kör in i ugnen på 175 c i ca 30-40 minuter, eller tills du har uppnåt önskad cruchyhet (är det ens ett ord?!). glöm inte att ta ut granolan med 5-10 minuters mellanrum för att röra runt med en stekspade på plåten så att ingenting bränns. låt den svalna innan du lägger granolan i en burk.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela