KesoCoconut.blogg.se

Quinoakneckebröd

Publicerad 2014-02-01 22:09:00 i Bread, Breakfast,

qq
 
Idag gjorde jag även en ny sats kneckebröd(som jag äter i princip varje morgon)
den här gången blev det ett recept från Aliceaugusta <---klick. dock skulle jag nog inte ha gjort det så tunt, men men.
Här är receptet:

För två plåtar:

  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1/2 dl mandlar
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 1 dl linfrön + 1 dl vatten
  • 1 dl okokt quinoa + 2 dl vatten
  • Flingsalt

Blötlägg linfrö med vatten och låt stå medans du förbereder resten. Koka upp quinoa med 2 dl vatten + en nypa salt. Låt småkoka tills det är färdigt (läst på förpackningen). Under tiden mixar du pumpakärnor, solrosfrön, hasselnötter, mandlar och cashewnötter till mjölaktig koncistens.

När quinoan är färdigkokt – blanda samman samtliga ingredienser till en kletig smet. Klicka ut hälften av smeten på ett bakplåtspapper, lägg ännu ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut till önskad tjocklek. Upprepa med den andra degdelen och skåra sedan knäcket i önskad storlek innan du skjutsar in dem i ugnen. (detta gör det enklare att bryta brödet i bitar när det är klart)

Strö över lite flingsalt och grädda i 150 grader, ca 60 minuter. Byt plats på plåtarna lite då och då (beroende på hur ojämn ugn du har) (jag körde på 140 grader varmulft i ca 50 min)

Låt svalna något, bryt i bitar och njut med gott pålägg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela